Algemeen (Scouts)

Geen zin om onderstaande tekst te lezen? Kom direct 6 weken gratis kijken bij onze Scouts!

Wie zijn de Adventure Scouts?
Adventure Scouts zijn jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar die in Team verband samen activiteiten ontplooien. Ze leren samen werken, samen spelen in hun eigen Team. Elk Team bestaat uit 6 tot 8 Scouts en wordt geleid door twee Scouts, nl. een Teamleider en een Assistent Teamleider.
Scouts gaan in het draai seizoen minimaal 6x op weekend en 1x op zomerkamp. Elke zaterdag zijn er uitdagende activiteiten zoals Buchcraft met o.a. leren vuur maken, boogschieten of overnachten in een zelfgebouwde hut. Andere activiteiten kunnen zijn een Outdoor Expeditie met GPS en andere route technieken. Pionier projecten (bouwen met hout en touw), Expressie, Koken, Veiligheid, EHBO, Kampvuur stokken en nog veel meer.
Scouts bij Scouting The Challenge bepalen binnen de richtlijnen van Scouting Nederland zelf de activiteiten.

De oudere Scouts organiseren, met behulp van Stafleden, zelf een activiteit en voeren deze ook zelf uit met behulp van het Stafteam. Hiermee bevorderen we de verzelfstandiging van de Scout.

Algemene info
Onze Scouts draaien iedere zaterdag van 13:30 tot 17:00. Hun leeftijd is van 10 tot en met 14 jaar en ze draaien met jongens en meisjes door elkaar. Elke Scout draagt een Scoutfit met onze eigen groepsdas. Je mag sowieso 6 keer aan een gesloten gratis mee draaien om te kijken of je het wel echt leuk vindt en dan pas hoef je te beslissen of je lid wordt van onze groep.
Voor meer info over onze groep kun je ook kijken onder het kopje algemene info op deze site.

Contact
Iedere zaterdag kun je bellen (013-4676630) tussen 12:00 en 13:00 uur. Dan zijn we namelijk in ons gebouw en kan de staf je meteen te woord staan en helpen bij het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak. Verder kun je ook mailen naar de scoutstaf. Vermeld dan wel even je naam en telefoonnummer zodat zij contact op kunnen nemen met jou.

Hopelijk zien we je snel bij de Scouts!